Trailer till berättelsens miljöer.

Saint Tropez, Frankrike.

Flicka på balkong

   Saint Tropez brukar kallas Medelhavets lekplats för Europas jetset. Här trängs miljonärer, filmstjärnor, popartister och deras långa svans. 
Bästa utsikt: från balkongen på Hotel Sube. Nere på Quai de Suffren, kajpromenaden, paraderar svansfolket med det gemensamma nöjet att se och bli sedda. I hamnen ligger lyxbåtarna sida vid sida., ett flytande campingläger vars sammanlagda värde är i nivå med Sveriges försvarsbudget.
På stränderna härskar det vackra folket. Det sägs om Plage de Pampelonne att man en gång möttes av en skylt: HUNDAR OCH GAMLA MÄNNISKOR ÄGER INTE TILLTRÄDE. Antagligen osant.  Kanske typiskt ändå.
På en avskild strand pågår en filminspelning med en ovanlig ambition:
att smälta samman den klassiska konsten med den moderna erotiken. Att inspelningen är bevakad av säkerhetsvakter tar jakten ingen hänsyn till.

 Auroville, Indien.

 

   På Sydindien kust mot Bengaliska viken ligger ett litet samhälle med stora ambitioner. Auroville. Här förenas två världar. Öst och väst. I öst har man av tradition lagt vikten vid det andliga och försummat det materiella. I väst har det varit tvärtom. Aurovilles ambitiion är att förena österländsk visdom och mystik med västerländsk effektivitet och teknik. Ett par tusen innevånare har slagit sig samman här för att göra världen bättre, stöttade av både den indiska regeringen och UNESCO. Bästa sättet att bekanta sig med Auroville är att studera hemsidan.

Strand Indien låg

   På denna idylliska strand  i  Auroville  slår Jakten på Lilla Syster  till. Hänsynslöst. Resultat två döda. Den ena med ett skott genom huvudet. Den andra med en kniv i hjärtat. För säkerhets skull dumpas de båda döda i olika delstater. Omöjliga att identifiera.

 Eros Center, Kaiserslautern, Tyskland.

 

Exif_JPEG_PICTURE   En märklig utseende på ett hyreshus mitt i en stad. Förspikade fönster. En fabrik? Eller ett fängelse? Ett tips, man betalar hyra per kvart. Detta är den mest ljusskygga och minst jämnställda av alla inrättningar. Här vill ingen egentligen vara. Varken kvinnorna som arbetar där eller männen som besöker dem.  Det de längtar efter finns inte här.
Ännu mindre vill någon vara i källaren. Där finns en äkta medeltida tortyrkammare, fullt användbar. Också här drar den hänsynslösa jakten in.

Nordvästra Skåne. Sverige.

 

Flotten låg   En damm i en skog förädlad till park. En flotte med en hemlighet. En lina som förbinder flotten med bryggan.
I början var flotten ett växtexperiment. Den var planterad med flugtrumpeter (Sarracenia) från våtmarker i Georgia, USA. Jo, de kunde trivas här, också med den svenska insektsdieten.
Men efter de upprörande händelserna vid dammen, tänkte ingen mer på växterna. När vintern kom dog de under snö och is. I stället dök gräsen upp. Deras fröer kom seglande med vinden och förändrade flotten till oigenkännlighet.
Linan finns kvar. Men inte hemligheten.

Jakten På Lilla Syster