En historia om kärlek

Här tändes Annas och Peters kärlek. Fem år innan handlingen i boken börjar.

De satt på en klippa ovanför byn Mahablipuram  när solen gick ner över Västra Ghats. De förstod det inte då, men där tändes deras förälskelse.

Mahabali puram rättEfter några dagar i Madras tog Anna med sig Peter på en utflykt till Mahabalipuram, berömt för sina tempel ute i vattnet med pilgrimmer som rakat sina huvuden till Krishnas ära. Anna ville visa honom Ravi och hans trick med mungon och kobran.
På kvällen tog hon honom upp på höjderna bakom byn. De satte sig bredvid varandra och såg när solen gick ner över bergen i fjärran. Hon lutade sig mot honom. Han la armen om hennes axlar.
Längre bort dök ett par babianer upp. De satte sig, vända mot solnedgången. Den ena la armen om den andra.
-Precis som vi, sa Anna.
-Jag tar en bild, sa Peter.
-Gör inte det, sa Anna. Jag vill hellre ha minnet av oss än en bild av dem.
De tillbringade natten på ett hotell vid stranden. Nästa dag flög Peter upp till Calcutta för en artikel om Farakkadammen som delar upp Ganges vatten mellan Indien och Bangladesh. Ett gigantiskt problem. Båda länderna får för lite. Det skulle dröja innan Anna och Peter sågs igen.

Hos Svalorna i Madras

Cykelbuss 2Anna och Peter träffades på Svalornas projekt i Sherian Nagar. Han kom dit för att hälsa på en vän. Hon var där  för en  ut värdering av barnens hälsotillstånd.    Här är barnen på väg till skolan I sin cykelbuss.

Tjej hos Svalorna rättAndra dagen följde Peter med Anna till  skolan. Svalorna, sa hon, alltid välskött. Peter fick syn på flickan med kritan i handen.
Han höll fram kameran, frågande. Flickan log. Han tog bilden.
-Varför har hon kritat sig i ansiktet, frågade han Anna.
-Det är en lek, sa Anna. Ju ljusare i ansiktet desto finare. Men lite allvar bakom är det nog.

Lingam, Madras   Senare på dagen följde Anna med Peter in i staden. Nära hans hotell stannade Anna upp.
-Vilken konstig sak.
-En lingam. En religiös symbol för den manliga potensen.
-Jo, det vet jag. Men en gubbe? Det var  nytt. Vad gör han där?
När de kom fram till Connemara simmade de först i poolen, sedan gick de upp på Peters rum. Det blev deras första natt tillsammans.

Jakten På Lilla Syster