ANNAS BILDER I MEJL TILL PETER


Dhaka, Bangladesh.

Vägning Dhaka-Sköterskan och mamman jublar, skrev Anna. Jag också. Barnet har vägts. Succé! Normalvikt. Så väl går det inte för alla barn som kommer hit. Några är undernärda utom hjälp. Men inte många. På det här stället gör Rädda Barnen skäl för sitt namn.
Har du varit i Dhaka? Har du sett de seglande fraktpråmarna på Buriganga?  Vilken skönhet i eländet. Jag reser över floden varje dag för att komma ut till projektet.


På gränsen mellan Etiopen och Somalia.

Utdelning av mat Etiopien-Här har maten kommit i tid. Gudskelov, då kan jag ta bild. Jag ser ofta döende och lidande barn. Då fotograferar jag aldrig. Skulle kännas som övervåld.
Här är det farligt. Ingen vet riktigt var gränsen går. Beväpnade grupper gör räder på båda sidor. Jag bor i ett fängelse, enda säkra platsen. Två veckor efter att jag rest blev en sköterska skjuten. Laura, från England.
Du får gärna använda bilden om du behöver den i någon artikel om framgångsrik hjälp.


Västra Sahara. Polisario.

Lektion -Flög från Alger till Tindouf i sydvästra hörnet av Algeriet. Med Abe Johnson, Röda Korset, Geneve. Här behövs insatser bland flyktingarna.   Fattas det mesta av föda och vård. Röda halvmånen är också här.
På magisterns tavla anfaller tre jaktplan, gula. Byn brinner, orange. Fem barn flyr för livet, blå.
Detta är en krigszon. Polisarios patrullbilar kommer och går. Räder in i Marocko. Alla kom tillbaka så länge jag var där. Spännande ställe. I överkant. Om Polisario.

Jakten På Lilla Syster